Γερμανός επίτροπος: Δεν θα προστατέψω τους ηλίθιους που βάζουν στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες

ΣΑΛΟΣ με τις δηλώσεις του

​Σάλος έχει προκληθεί με τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος κατά την ακρόασή του την Τρίτη αποκάλεσε ηλίθια τα θύματα των πρόσφατων διαρροών γυμνών φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Έτινγκερ είναι υποψήφιος για τη θέση του ευρωπαίου επιτρόπου για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία!

Συγκεκριμένα, κατά την τρίωρη διαδικασία στις Βρυξέλλες, ο 61χρονος Γερμανός απάντησε ότι δεν είναι η δουλειά του να προστατεύει τους σταρ που είναι «τόσο ηλίθιοι ώστε να βάζουν γυμνές φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο».

Ο Guardian σχολίασε τις δηλώσεις του αναφέροντας ότι ο πρώην επίτροπος ενέργειας δεν έχει καταλάβει ότι οι πρόσφατες διαρροές γυμνών φωτογραφιών διάσημων ήταν αποτέλεσμα επίθεσης χάκερ.

«Μπορούμε να μετριάσουμε ή ακόμη και να εξαλείψουμε κάποιους κινδύνους. Αλλά όπως και με οτιδήποτε άλλο στην τεχνολογία, δεν μπορείς να αποκλείσεις κάθε κίνδυνο. Αν κάποιος είναι τόσο ηλίθιος ώστε να βάλει μία γυμνή φωτογραφία του online, τότε σίγουρα δεν πρέπει να περιμένει ότι θα τον προστατεύσουμε. Η ηλιθιότητα είναι κάτι από το οποίο μπορείς να σώσεις μόνο εν μέρει τους ανθρώπους», είπε ο Έτινγκερ.

Ο 61χρονος Γερμανός αναφερόταν στις πρόσφατες διαρροές φωτογραφιών διάσημων, όπως η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς και η τραγουδίστρια Rihanna, που έγινε όταν οι χάκερ έκαναν επίθεση στο iCloud των σταρ, όπου αποθηκεύονται αυτόματα οι φωτογραφίες στα smartphone.

Αρκετοί ευρωβουλευτές δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τα λεγόμενα του Έτινγκερ:

«Αποκάλυψε ότι ακόμη δεν έχει καταλάβει το πραγματικό πρόβλημα πίσω από αυτή τη διαρροή φωτογραφιών», είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ζαν Φιλίπ Αλμπρεχτ, στον Guardian.

«Πρέπει να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα για τη�� ασφάλεια αυτών των συστημάτων και αυτός που πρέπει να κάνει αυτές της ερωτήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ο επόμενος επίτροπος για την ψηφιακή κοινωνία», πρόσθεσε.

«Η δήλωση είναι απίστευτη: ο άνθρωπος που είναι υποψήφιος για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο ώστε οι Ευρωπαίοι να κάνουν περισσότερες εργασίες online, μόλις κατηγόρησε τα θύματα των οποίων τα προσωπικά δεδομένα διαδόθηκαν χωρίς έγκριση», ανέφερε η ευρωβουλευτής Τζούλια Ρέντα στο blog της.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top