Χιλιάδες παιδιά μένουν ορφανά εξαιτίας του Έμπολα

Τα εγκαταλείπει και η ευρύτερη οικογένεια λόγω φόβου μόλυνσης

Χιλιάδες παιδιά μένουν ορφανά εξαιτίας του Έμπολα

​Τουλάχιστον 3.700 παιδιά στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε έχουν χάσει έναν ή και τους δύο γονείς τους από τον ιό Έμπολα, από την έναρξη της επιδημίας στη Δυτική Αφρική.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Unicef, τα παιδιά αυτά είναι πλέον εντελώς μόνα τους, καθώς δεν τα δέχεται η ευρύτερη οικογένειά τους εξαιτίας του φόβου της μόλυνσης.

«Τα παιδιά αυτά έχουν άμεση ανάγκη από ιδιαίτερη προσοχή και υποστήριξη, πολύ περισσότερο καθώς πολλά από αυτά αισθάνονται ανεπιθύμητα, δηλαδή είναι εγκαταλειμμένα», υπογράμμισε ο Μανουέλ Φοντέν περιφερειακός διευθυντής της Unicef για τη δυτική και κεντρική Αφρική.

Τα ορφανά, ηλικίας 3-4 ετών, γενικά αναλαμβάνει ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς τους, όμως σε κάποιες κοινότητες ο φόβος για τον Έμπολα είναι πιο ισχυρός από τους οικογενειακούς δεσμούς.

Η Unicef υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν χάσει τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους από την επιδημία ενδέχεται να «διπλασιαστεί ως τα μέσα Οκτωβρίου», διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν έχει λάβει περίπου το 25% των 200 εκατομμυρίων δολαρίων που εκτιμά ότι χρειάζεται η αποστολή του οργανισμού για να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι στη δυτική Αφρική έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και σχεδόν 3.100 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκοσμίου Οργανι��μού Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top