Κάμερον: «Δεν θα μου ράγιζε την καρδιά μια έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.»

«Είναι χίλιες φορές πιο σημαντικό συναισθηματικά για μένα το Ηνωμένο μας Βασίλειο»

Κάμερον: «Δεν θα μου ράγιζε την καρδιά μια έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.»

​«Δεν θα μου ράγιζε την καρδιά μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα προτιμούσε η χώρα να παραμείνει σε μία μεταρρυθμισμένη Ε.Ε. ύστερα από νέα διευθέτηση με τις Βρυξέλλες.

Ο Κάμερον, ο οποίος έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε. προτού προχωρήσει σε δημοψήφισμα μέχρι το 2017 με το ερώτημα της παραμονής ή της εξόδου, δέχεται πιέσεις από το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και από ορισμένους από τους βουλευτές του να σκληρύνει την ρητορική του για το ζήτημα.

Όταν ρωτήθηκε από το ραδιόφωνο του BBC σχετικά με δήλωσή του ότι θα ράγιζε η καρδιά του εάν έβλεπε τη Σκωτία να ανεξαρτητοποιείται από το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο κ. Κάμερον είπε ότι «είναι χίλιες φορές πιο σημαντικό συναισθηματικά για μένα το Ηνωμένο μας Βασίλειο σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα θέμα που μπορούσε να ραγίσει την καρδιά. Το άλλο είναι ένα θέμα πραγματ��στικής στάσης: Τι είναι καλύτερο για το Ηνωμένο μας Βασίλειο; Πώς θα εξασφαλίσουμε την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία; Αυτό είναι το σημαντικό για μένα», πρόσθεσε ο Κάμερον.

Ωστόσο, τόνισε ο ίδιος, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η Μ. Βρετανία να παραμείνει μέλος αλλά να τροποποιήσει τη σχέση της με την Ε.Ε..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top