Και η Ευρώπη στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών-Πάνω από το Ιράκ τα βρετανικά αεριωθούμενα

Αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους

Και η Ευρώπη στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών-Πάνω από το Ιράκ τα βρετανικά αεριωθούμενα

Θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική Συρία έπληξαν αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε η στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της οργάνωσης αυτή την εβδομάδα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως τα πλήγματα είχαν στόχο θέσεις της αποσχισθείσας από την Αλ Κάιντα οργάνωσης στην περιοχή Χάμαντ, στο ερημικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Χομς.

Στόχους αποτέλεσαν επίσης στην περιοχή εγκαταστάσεις του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου αλ Νούσρα, σύμφωνα με την εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν απώλειες.

Την ίδια ώρα, δύο βρετανικά αεριωθούμενα πετούν πάνω από το Ιράκ και είναι έτοιμα να πλήξουν στόχους σήμερα, στην πρώτη αποστολή τους αφότου το κοινοβούλιο έδωσε την άδεια για πλήγματα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου είδε δύο αεριωθούμενα Τορνέιντο να εγκαταλείπουν τη βάση στις 07:25 ώρα Γκρίνουιτς (09:25 ώρα Ελλάδας), τα οποία ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top