Βρετανικά μέσα: Ο τζιχαντιστής που αποκεφαλίζει τους ομήρους είναι ο 23χρονος ράπερ!

Ο πατέρας του ήταν μέλος της Αλ Κάιντα

Βρετανικά μέσα: Ο τζιχαντιστής που αποκεφαλίζει τους ομήρους είναι ο 23χρονος ράπερ!

​«Πιστεύω ότι τον έχουμε ταυτοποιήσει. Δεν θα σας πω ποιος πιστεύουμε ότι είναι», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων την Πέμπτη, ενώ πρόσθεσε ότι γνωρίζει την εθνικότητα του δολοφόνου των αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ, Στίβεν Σότλοφ και άλλων. Όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

1411667717375_wps_1_FBI_Director_James_Comey_.jpg
Την ίδια ώρα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ότι ο τζιχαντιστής-αποκεφαλιστής είναι ο 23χρονος Λονδρέζος Abdel-Majed Abdel Bary με το ψευδώνυμο «Τζον»!

Τα βίντεο με τις εκτελέσεις των αμερικανών δημοσιογράφων, τα οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος, εικονίζουν έναν μαχητή της οργάνωσης με καλυμμένο το πρόσωπο ο οποίος κρατά ένα μαχαίρι και μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος μιλά με βορειοαμερικανική προφορά στο βίντεο αυτό και αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας τώρα», σημείωσε ο Κόμεϊ, αναφερόμενος στους αμερικανούς και ευρωπαίους μαχητές που έχουν ταχθεί στο πλευρό του ΙΚ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, περίπου 12 Αμερικανοί είναι γνωστό ότι πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και πρόσθεσε ότι πολλοί που πολέμησαν έχουν ήδη ε��ιστρέψει στις ΗΠΑ.

mprosta-raper-foley.jpg
Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, ο 54χρονος πατέρας του Adel Abdel Bary με δάκρυα στα μάτια ομολόγησε την ενοχή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Συγκεκριμένα παραδέχτηκε ότι είχε έναν 1998 στην Αλ Κάιντα και συμμετείχε στις βομβιστικές επιθέσεις των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία, οι οποίες είχαν τον τραγικό απολογισμό των 224 νεκρών.

Σήμερα, ο Adel Abdel Bari κρατείται στο ύψιστης ασφαλείας Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο του Μανχάταν και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top