Ολοκληρώθηκε αισίως η επιχείρηση διάσωσης 345 μεταναστών ανοιχτά της Πάφου

Μεταφέρονται στη Λεμεσό

Ολοκληρώθηκε αισίως η επιχείρηση διάσωσης 345 μεταναστών ανοιχτά της Πάφου

​Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 345 μεταναστών από τη Συρία, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοιάριο περίπου 50 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάφου, και το οποίο είχε στείλει σήμα για βοήθεια λόγω των ισχυρών ανέμων και θαλασσοταραχής που επικρατούν στην περιοχή.

Οι μετανάστες διασώθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia, το οποίο έπλεε στην περιοχή και έσπευσε στο σημείο του πλοιαρίου. Η περισυλλογή και επιβίβαση όλων των ξένων υπηκόων ολοκληρώθηκε στις 2.30 μμ.

Από τους 345 αλλοδαπούς, οι 293 είναι ενήλικες και οι υπόλοιποι 52 παιδιά. Η περισυλλογή τους ολοκληρώθηκε ομαλά, χωρίς τον οποιοδήποτε τραυματισμό.

Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, πέραν της εξάντλησης από την παραμονή τους στη θάλασσα, υπό άθλιες συνθήκες.
Φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πλοίου «Σάλαμις», όπου τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φαγητό, νερό και γάλα στα μικρά παιδιά.

Ο κατάπλους του πλοίου εκτιμάται στις 20:30. Οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι έτοιμες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο. Για το σκοπό αυτό έχει συγκληθεί η τελική συντονιστική σύσκεψη στο ΚΣΕΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top