ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ από τη Συρία: Χιλιάδες πρόσφυγες τρέχουν να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς!

Σκότωσαν 18χρονο ύποπτο τζιχαντιστή οι αστυνομικοί στην Αυστραλία

ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ από τη Συρία: Χιλιάδες πρόσφυγες τρέχουν να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς!

​Τρέχουν να σωθούν χιλιάδες άμαχοι Σύριοι Κούρδοι από τους βομβαρδισμούς που γίνονται στη Συρία.

syria-660_14.jpg
Περισσότεροι από 66.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί στην Τουρκία τις τελευταίες μέρες, προσπαθώντας να γλυτώσουν από την ISIS. Τα χωριά κυριολεκτικά αδειάζουν και οι πρόσφυγες αναζητούν μία καλύτερη τύχη πέρα από τα σύνορα.

83931_990x742-cb1411275269.jpg
83934_990x742-cb1411275598.jpg
83935_990x742-cb1411275677.jpg

Σκότωσαν 18χρονο τζιχαντιστή στην Αυστραλία

Αυστραλοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 18χρονο άντρα ο οποίος λίγο νωρίτερα επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι δύο μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση στην πολιτεία της Βικτόρια.

Ο 18χρονος νεαρός είχε κληθεί για ανάκριση σε αστυνομικό τμήμα της πολιτείας, επειδή η συμπεριφορά του είχε «προκαλέσει ανησυχία», σύμφωνα με το Λουκ Κορνέλιους υποδιοικητή της αστυνομικής διεύθυνσης της Βικτόρια.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο νεαρός άντρας είχε μαζί του μια σημεία που φέρει τα διακριτικά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εκστόμισε βρισιές κατά του πρωθυπουργού Τόνι Άμποτ και της κυβέρνησής του πριν πέσει νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Κάμερον: «Θα καταστρέψουμε τους τζιχαντιστές. Δεν έχουμε άλλη επιλογή»

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει καμία άλλη επιλογή αλλά να πολεμήσει ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είναι μια μάχη από την οποία είναι αδύνατο να ξεφύγουμε. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μας σκοτώσουν», δήλωσε ο Κάμερον μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC news, προσθέτοντας ότι οι τζιχαντιστές προγραμμάτιζαν επιθέσεις στην Ευρώπη αλλά και εκτός ευρωπαϊκού χώρου.

«Μας έχουν στο στόχαστρό τους, και έχουμε δημιουργήσει αυτή τη συμμαχία (...) για να εξασφαλιστεί ότι είμαστε τελικά σε θέση να καταστρέψουμε αυτήν την οργάνωση», πρόσθεσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ των αεροπορικών επιδρομών των Ηνωμένων Πολιτειών και των αραβικών κρατών που μετέχουν στη συμμαχία κατά των τζιχαντιστών, αλλά το επίσημο Λονδίνο μέχρι στιγμής έχει σαφώς περιορισμένη συμμετοχή στις αεροπορικές επιχειρήσεις και αρκείται στην παράδοση οπλισμού στους Κούρδους μαχητές που πολεμούν τους ακραίους σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κάμερον πιθανώς θα συγκαλέσει το βρετανικό Κοινοβούλιο αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη όπου μετέχει στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί θεσμικά η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις αεροπορικές επιδρομές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top