Ο Πούτιν σκληραίνει τη στάση του και προειδοποιεί το Κίεβο

Δε θέλει η Ουκρανία να εφαρμόσει τη συμφωνία με την ΕΕ

​Με περιορισμός την πρόσβασης σε ζωτικής σημασίας αγορές της Ρωσίας απειλεί την Ουκρανία ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην περίπτωση που το Κίεβο εφαρμόσει οποιοδήποτε σκέλος της εμπορικής συμφωνίας που σύναψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, αντίγραφο της οποίας περιήλθε σε γνώση του Reuters, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι ακόμα και να υπάρξει αναθεώρηση της εθνικής νομοθεσίας με στόχο την προετοιμασία για την εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας EE-Ουκρανίας ή συμφωνίας σύνδεσης, όπως είναι πιο γνωστή, το γεγονός αυτό θα πυροδοτήσει μια άμεση απάντηση της Μόσχας.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μόνο οι συστημικές τροποποιήσεις της Συμφωνίας Σύνδεσης, που θα λαμβάνουν υπόψη το πλήρες εύρος των κινδύνων για τους οικονομικούς δεσμούς Ρωσίας-Ουκρανίας και ολόκληρης της ρωσικής οικονομίας, θα επιτρέψουν να διατηρήσουμε την υπάρχουσα εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα της Ουκρανίας» έγραψε ο Πούτιν στην επιστολή, με ημερομηνία 17η Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top