Νέο ΒΙΝΤΕΟ με βρετανό όμηρο της ISIS- «Προειδοποιεί» τις ΗΠΑ για «νέο Βιετνάμ»!

Ο φωτορεπόρτερ μιλά προπαγανδιστικά υπέρ των τζιχαντιστών

Νέο ΒΙΝΤΕΟ με βρετανό όμηρο της ISIS- «Προειδοποιεί» τις ΗΠΑ για «νέο Βιετνάμ»!

Λίγες μόλις ώρες μετά την έναρξη των αμερικάνικων αεροπορικών επιδρομών πάνω από το Ισλαμικό κράτος, το τελευταίο απαντά με ένα on camera ντοκουμέντο στο οποίο ένας βρετανός φωτορεπόρτερ, εν ονόματι Τζον Κάντλι, φαίνεται να μιλά προπαγανδιστικά υπέρ των τζιχαντιστών, ενώ δεν διστάζει ακόμα και να προειδοποιήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Να σημειωθεί όμως ότι αν και το συγκεκριμένο βίντεο είχε αναρτηθεί στο Youtube, μέσα σε λίγες ώρες «κατέβηκε».

Ο Κάντλι, ο οποίος μάλιστα είναι φίλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ εξαναγκάζεται για δεύτερη φορά από την ISIS να μιλήσει σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Σε αυτό, προειδοποιεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της πως αν συνεχίσουν, θα δημιουργήσουν «ένα νέο Βιετνάμ».

Στη συνέχεια προτείνει στον Αμερικανό πρόεδρο να αποφύγει με προσοχή -για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα- είδη συγκρούσεων παρόμοια με εκείνα τα οποία είχε επιδιώξει ο προκάτοχός του, Τζορτ Μπους Τζούνιορ, ώστε να μην συρθεί σε έναν πόλεμο που δεν θα μπορούσε να νικήσει.

«Ο πρόεδρος αποκάλεσε κάποτε τη σύγκρουση του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ ως έναν "χαζό πόλεμο", και ανυπομονούσε να αποτραβήξει την Αμερική από εκεί, από τότε που ήρθε στην εξουσία. Τώρα, είναι αυτός που σύρεται πάλι πίσω», λέει μεταξύ άλλων ο Κάντλι για τον Ομπάμα.

Παράλληλα, ο βρετανός φωτορεπόρτερ, ο οποίος πρωτοπήγε για ρεπορτάζ στη Συρία μαζί με τον φίλο του Τζέιμς Φόλεϊ, τον πρώτο όμηρο που αποκεφάλισε το Ισλαμικό Κράτος, περιγράφει την ISIS ως το «πιο ισχυρό τζιχαντιστικό κίνημα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία», προσθέτοντας πως δεν μπορεί να πληγεί σοβαρά από τους Αμερικανούς πολιτικούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «απαίσιοι» και «άθλιοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top