Συναγερμός στο Παρίσι: Απήχθη Γάλλος πολίτης από τζιχαντιστές

Mια τρομοκρατική οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο

Συναγερμός στο Παρίσι: Απήχθη Γάλλος πολίτης από τζιχαντιστές

Ένας Γάλλος απήχθη σε περιοχή της ανατολικής Αλγερίας πριν από ένα 24ωρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των Γάλλων.

«Ένας Γάλλος πολίτης απήχθη χθες στην Αλγερία, στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί» ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το υπουργείο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για έναν Γάλλο πολίτη 55 ετών.

Εν τω μεταξύ το βράδυ της Δευτέρας μια τρομοκρατική οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου διατείνεται ότι εμφαν��ζεται ο 55χρονος. Ο άνδρας που μιλά στο βίντεο αυτό αναφέρει ότι απήχθη από την οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, έναν βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία κι απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει τον Γάλλο σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ.

Προς το παρόν το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Είχε προηγηθεί μήνυμα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προς τους μουσουλμάνους που ζουν στη Δύση στο οποίο τους καλούν να σκοτώνουν πολίτες των χωρών αυτών, κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους.

«Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν Αμερικανό ή έναν Ευρωπαίο άπιστο, κυρίως άθλιους και βρωμερούς Γάλλους, ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο» δήλωσε ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο σε πολλές γλώσσες.

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Γάλλους που κατοικούν ή σκοπεύουν να επισκεφθούν περίπου 30 χώρες να «επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή» μετά τις απειλές που εκτόξευσε το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόκειται για χώρες στη βορειοδυτική-βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top