Πάπας Φραγκίσκος: «Ειρηνική η συνύπαρξη των θρησκειών στην Αλβανία»

Τι είπε κατά την επίσκεψη του στα Τίρανα;

Πάπας Φραγκίσκος: «Ειρηνική η συνύπαρξη των θρησκειών στην Αλβανία»

​Τα Τίρανα επισκέφθηκε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, και δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας. Στην ομιλία του έκανε λόγο για ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών στην Αλβανία και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θρησκεία ως πρόσχημα για να δικαιολογεί τη βία!

«Κανείς να μην σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει το Θεό ασ��ίδα όταν σχεδιάζει και εκτελεί πράξεις βίας και περιφρόνησης. Κανείς να μην χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τη θρησκεία για να πραγματοποιεί τις ενέργειές του που είναι αντίθετες με την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του», είπε χαρακτηριστικά μπροστά στους Αλβανούς ηγέτες και πρόσθεσε:

«Το αμοιβαίο κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ καθολικών, ορθοδόξων και μουσουλμάνων είναι πολύτιμο αγαθό για τη χώρα και αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην εποχή μας».

Τέλος, σημείωσε: «Μακάρι η Αλβανία να συνεχίσει (να πορεύεται) συνεχώς σε αυτό δρόμο αποτελώντας πρότυπο για πολλές χώρες. Η εμπειρία της Αλβανίας δείχνει ότι μια ειρηνική και γόνιμη συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπων και κοινοτήτων διαφορετικών θρησκειών είναι όχι μόνο επιθυμητή, αλλά εφικτή και ρεαλιστική. Είναι κάτι πρέπει να προστατεύεται και να τρέφεται καθημερινά, ενισχύοντας την παιδεία για τον σεβασμό στις διαφορές και τις ιδιαίτερες ταυτότητες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top