Βενετία έγινε η Φλωρεντία-Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις έφεραν τα πάνω κάτω (ΒΙΝΤΕΟ)

Χειμωνιάτικο σκηνικό και στην Γαλλία-Μια γυναίκα νεκρή

Βενετία έγινε η Φλωρεντία-Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις έφεραν τα πάνω κάτω (ΒΙΝΤΕΟ)

Βενετία θυμίζει η Φλωρεντία με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε κανάλια από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και το χαλάζι που χτύπησαν την περιοχή, προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου έγιναν ποτάμια, ενώ λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι.

Η νεροποποντή παρέλυσε την πόλη, τρομάζοντας κατοίκους και τουρίστες. Η Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου φυλάσσονται πολύτιμοι τόμοι σπάνιων βιβλίων πλημμύρισε, χωρίς απώλειες. Με νερά γέμισε και μια πτέρυγα νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τη διακοπή των χειρουργείων.

Στην περιοχή Λατζαρέτο πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από την πτώση σοβάδων εξαιτίας του νερού που διαπέρασε ταράτσα σχολικού συγκροτήματος. Τεράστια η ζημιά και για τους αγρότες, καθώς 200.000 τόνοι σταφυλιού καταστράφηκαν λόγω του καιρού.

«Η πόλη ανταποκρίθηκε επαρκώς, αν και δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, τέτοιου είδο��ς χαλαζόπτωση και νεροποντή. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις για τους κατοίκους» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα.

Χαλάζι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και στην Γαλλία. Η έντονη βροχόπτωση έπνιξε αρκετές περιοχές. Μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα νερά και έχασε την ζωή της από ανακοπή καρδιάς.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top