Έπαιξε στοίχημα για το «όχι» της Σκωτίας και κέρδισε 254.000 ευρώ!

Ανακουφισμένοι οι παραγωγοί σκωτσέζικου ουίσκι από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

​Ένας Λονδρέζος στοιχημάτισε στο «όχι» στην απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και γέμισε το πορτοφόλι του με περίπου 200.000 λίρες (σχεδόν 254.000 ευρώ).

Η William Hill, η μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Βρετανίας, επεσήμανε ότι έλαβε στοιχήματα ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων λιρών για το δημοψήφισμα, ποσό περίπου ίσο με αυτό των στοιχημάτων που κατατίθενται για τους μεγάλους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά τριπλάσιο από εκείνο των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 2010.

Τα γραφεία στοιχημάτων εκτιμούσαν ότι οι Σκωτσέζοι δεν θα επέλεγαν την ανεξαρτησία και γι’ αυτό τον λόγο η διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων Betfair πλήρωσε νωρίτερα κάποιους από τους πελάτες της που είχαν στοιχηματίσει υπέρ του «όχι», ανακοινώνοντας ότι το αποτέλεσμα είναι σίγουρο 48 ώρες πριν το δημοψήφισμα.

Χαιρετίζουν το «όχι» και οι σκωτσέζοι παραγωγοί ουίσκι

Οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι εξέφρασαν την Παρασκευή την ανακούφισή τους μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, χαιρετίζοντας «τη σταθερότητα» της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Χαιρετίζουμε τη σταθερότητα που φέρνει η επιλογή αυτή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Φροστ, γενικός διευθυντής της Σκωτσέζικης Ένωσης Ουίσκι (SWA).

Η επαγγελματική ένωση των παραγωγών ουίσκι ανησυχούσε για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το αν ο τομέας θα συνέχιζε να χαίρει της υποστήριξης του ισχυρού διπλωματικού δικτύου της Βρετανίας.

Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο. Πέρυσι, οι εξαγωγές ουίσκι είχαν αποφέρει κέρδη ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η SWA επεσήμανε ότι πλέον επιθυμεί να παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις για τις νέες εξουσίες τις οποίες ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε να δώσει στη Σκωτία.

«Η βιομηχανία του σκωτσέζικου ουίσκι είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει έναν κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις που είναι θεμελιώδεις για τη μελλοντική επιτυχία του τομέα μας και του έθνους μας», πρόσθεσε ο Φροστ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top