Σοκ από το νέο βίντεο με αποκεφαλισμό - και νέα εκτέλεση προαναγγέλουν οι τζιχαντιστές

«Ομπάμα, όσο οι πύραυλοί σου συνεχίζουν να χτυπούν, το μαχαίρι μας θα συνεχίζει...»

Σοκ από το νέο βίντεο με αποκεφαλισμό - και νέα εκτέλεση προαναγγέλουν οι τζιχαντιστές

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και το οποίο απεικονίζει την εκτέλεση διά αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ. Μάλιστα, στο τέλος παρουσιάζεται Βρετανός όμηρος, τον οποίο ο εκτελεστής απειλεί ότι θα σκοτώσει, απευθύνοντας ανατριχιαστική προειδοποίηση στις ΗΠΑ.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η σοκαριστική εκτέλεση, την οποία οι τζιχαντιστές χαρακτηρίζουν «δεύτερο μήνυμα στην Αμερική», έγινε μόλις δυο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ και, μάλιστα, είχε προαναγγελθεί στο τέλος εκείνου του μακάβριου βίντεο!

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η γνησιότητα του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του 31χρονου, που είχε απαχθεί στη Συρία τον Αύγουστο του 2013, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Έρνεστ, είπε ��τι αν υπάρχει τέτοιο βίντεο θα πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά, ενώ πρόσθεσε ότι «οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του Σότλοφ»

«Είμαστε όλοι εξοργισμένοι από τις αναφορές που έρχονται από το Ιράκ για τις τρομερές δολοφονίες αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος, και τον προφανή αποκεφαλισμό ενός ακόμη δημοσιογράφου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Για «απολύτως αποκρουστική, στυγερή πράξη» έκανε λόγο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, καταδίκασε «με φρίκη, την αποτρόπαιη εκτέλεση».

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του Σότλοφ, που πρόσφατα είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο καλούσε τους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν το παιδί της. Πάντως, η οικογένεια του 31χρονου είχε προσπαθήσει να κρατήσει μυστική την απαγωγή, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του…

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με την δεύτερη εκτέλεση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top