Ξεσπά πόλεμος ΕΚΤ-Γερμανίας για τη λιτότητα;

Δυσαρεστημένη με τον Ντράγκι η Μέρκελ

Ξεσπά πόλεμος ΕΚΤ-Γερμανίας για τη λιτότητα;
Δυσαρεστημένη με τον Μάριο Ντράγκι και την πρότασή του να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε μέτρα τόνωσης της δραστηριότητας παρά στις πολιτικές λιτότητας φέρεται να είναι η Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, τόσο η Μέρκελ όσο και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανκ Σόιμπλε επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΚΤ για να τον «εγκαλέσουν» σχετικά με όσα είπε σε ομιλία στις ΗΠΑ πριν από μερικές ημέρες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να απαίτησε (!) να μάθει εάν η τοποθέτηση του Ντράγκι ήθελε να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη ότι η ΕΚΤ δεν επικροτεί πλέον τη γερμανική λιτότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Spiegel, ο Ντράγκι υπεραμύνθηκε των λεγομένων του, τονίζοντας ότι το μήνυμα που ήθελε να στείλει είναι ότι πλέον προσβλέπει σε πακέτα μέτρων που θα τονώσουν την οικονομία και θα φέρουν ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σόιμπλε σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Ντράγκι είχε τονίσει με νόημα πως τον γνωρίζει πολύ καλά και οι θέσεις του «μάλλον παρερμηνεύτηκαν».

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, πάντως, διέψευσε την εκδοχή του Spiegel για τα γεγονότα, τονίζοντας πως «ο ισχυρισμός πως η καγκελάριος εγκάλεσε τον πρόεδρο Ντράγκι δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά γεγονότα καθ' οιονδήποτε τρόπο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top