Κόκκινος συναγερμός στην Βρετανία: φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Αυξήθηκε το επίπεδο από «σημαντικό» σε «σοβαρό»

​Ο απόλυτος πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Βρετανία, καθώς οι φόβοι για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα συνεχώς αυξάνονται.

Την Παρασκευή, η Υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι, ανακοίνωσε ότι το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα αυξήθηκε από «σημαντικό» σε «σοβαρό», ενώ τόνισε ότι πρόκειται για αύξηση μιας βαθμίδας στην πεντάβαθμη κλίμακα συναγερμού.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανή σε υψηλό βαθμό, ενώ η απειλή συνδέεται με τη κατάσταση που επικρατεί σε Συ��ία και Ιράκ.

«Η αύξηση του επιπέδου συνδέεται με τις εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ, όπου τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον χωρών της Δύσης. Σε ορισμένα από αυτά τα σχέδια εμπλέκονται πιθανόν ξένοι μαχητές που έχουν επισκεφθεί αυτήν την περιοχή προερχόμενοι από τη Βρετανία και τη Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top