Ο Ομπάμα «τα βάζει» με τους Τζιχαντιστές- Έγινε αποστολή κατασκοπευτικών αεροσκαφών

Η Συρία δηλώνει αντίθετη και δεν θα συνδράμει στις επιχειρήσεις

Ο Ομπάμα «τα βάζει» με τους Τζιχαντιστές- Έγινε αποστολή κατασκοπευτικών αεροσκαφών

​Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία για «απάντηση» του Μπάρακ Ομπάμα στους Τζιχαντιστές, μετά τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από την κοινή γνώμη για την απάθεια με την οποία αντιμετώπισε το φρικτό έγκλημα, φαίνεται πως τελικά είπε το «ναι» στην αποστολή κατασκοπευτικών αεροσκαφών καθώς και τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Στόχος των ΗΠΑ είναι η συλλογή πληροφοριών σχετικά με την ομάδα μαχητών των Τζιχαντιστών «ISIS». Μάλιστα, το Associated Press σημείωσε ότι οι πτήσεις έχουν ήδη αρχίσει. Όλα δείχνουν ότι το Ισλαμικό κράτος θεωρείται ξεχωριστή απειλή σε σχέση με το Ιράκ και ουσιαστικά οι τωρινές επιχειρήσεις θα οδηγήσουν στη διεξαγωγή αεροπορικών βομβαρδισμών κοντά στο καταφύγιο των ISIS, στη Raqqa της ανατολικής Συρίας.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Συρίας, ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένες επιδρομές βρίσκουν αντίθετη τη Συρία και πως δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε όλο αυτό. Οι σημαντικότεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι όμως σημειώνουν πως είναι δεδομένη η ισχύς των Τζιχαντιστών καθώς έχουν υπό τον έλεγχό τους σημαντικά εδάφη στη Συρία και από το ασφαλές καταφύγιό τους διεξάγουν επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Από την άλλη πλευρά ο Μάρτιν Ε. Ντέμπσεϊ του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, δήλωσε: «Γίνεται να καταπολεμηθούν οι τζιχαντιστές, αν δεν αντιμετωπιστεί η βάση τους στη Συρία; Η απάντηση είναι όχι!». Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν στην εφημερίδα Guardian πως η στρατηγική των ΗΠΑ αφορά τους μη Τζιχαντιστές της Συρίας και την εκπαίδευση τους με σκοπό να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την ISIS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top