Αμετανόητος ο υπουργός για τις δηλώσεις που έριξαν την κυβέρνηση!

Επιμένει στις επικρίσεις του για την οικονομική πολιτική και την Μέρκελ

Αμετανόητος ο υπουργός για τις δηλώσεις που έριξαν την κυβέρνηση!

«Όλος ο κόσμος μας ικετεύει να θέσουμε ένα τέλος σε αυτές τις παράλογες πολιτικές λιτότητας που θάβουν την ευρωζώνη όλο και βαθύτερα στην ύφεση και που σύντομα θα καταλήξουν στον αποπληθωρισμό», διεμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και επέμεινε στις δηλώσεις του για την οικονομική πολιτική και κατά της Άνγκελα Μέρκελ που είχαν ως αποτέλεσμα να «πέσει» η κυβέρνηση!

Την ώρα που ο σάλος στο Παρίσι συνεχίζεται και όλοι αναμένουν το νέο υπουργικό σχήμα, που θα ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη, ο Ανρό Μοντεμπούρ δήλωσε: «το απόγευμα πληροφόρησα τον πρωθυπουργό ότι εάν θεωρεί ότι έσφαλλα, εάν πιστεύει ότι οι πεποιθήσεις μου αντίκεινται στην κατεύθυνση της κυβέρνησης της οποίας ηγείται, τότε σε αυτή την περίπτωση θεωρώ απαραίτητο να με αφήσει να φύγω».

«Τα μέτρα λιτότητας είναι γελοία... ένας οικονομικός παραλογισμός! Πρέπει να έχουμε το πνευματικό και πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσουμε ότι οι πολιτικές λιτότητας διογκώνουν τα ελλείμματα χειρότερα αντί να τα συρρικνώνουν», επανέλαβε ο κ. Μοντεμπούρ στις σύντομες δηλώσεις που έκανε λίγο πριν αφήσει το υπουργείο, ενώ το προσωπικό τον χειροκροτούσε θερμά.

Σημειώνουμε πως σε συνέντευξή του, το Σάββατο, ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας επέκρινε τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας ότι σέρνονται πίσω από την οικονομική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, εντείνοντας τους κυβερνητικούς τριγμούς και, τελικά, οδηγώντας στην παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top