Λαγκάρντ: «Η Γερμανία έχει τα μέσα να οδηγήσει την Ευρώπη σε οικονομική ανάκαμψη»

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας «έριξαν» την κυβέρνηση

 Λαγκάρντ: «Η Γερμανία έχει τα μέσα να οδηγήσει την Ευρώπη σε οικονομική ανάκαμψη»

​«Πόλεμος» δηλώσεων επικρατεί τις τελευταίες ώρες με τον Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας να επαναστατεί ενάντια στα μέτρα λιτότητας που θέλει να εφαρμόσει η Άνγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ να υπερασπίζεται την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής.

«Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη. Όταν λέω η Γερμανία, ομιλώ για τη γερμανική δεξιά που υποστηρίζει την Άνγκελα Μέρκελ. �� Γαλλία δεν έχει την τάση να ευθυγραμμίζεται με τα ιδεολογικά αξιώματα της γερμανικής δεξιάς», δήλωσε ο Υπουργός.

Από την άλλη, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ σε συνέντευξή της, η οποία μεταδόθηκε από την Ελβετική Ραδιοτηλεόραση, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ελπίζει η Γερμανία να «παίξει» ρόλο κινητήρα στην… επίπονη οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

«Αυτό που είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικό για τη Γερμανία, είναι να συμμετέχει με εντατικό τρόπο στην κίνηση ανάκαμψης. Άλλωστε, έχει τα μέσα για να το πράξει» είπε και τόνισε πως η χώρα έχει τα «περιθώρια ελιγμών» σύμφωνα με τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν.

«Διαπιστώνει κανείς ότι κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις προέκυψαν περιθώρια ελιγμών. Πρέπει να ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα διευρυνθεί και θα επιτρέψει να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη».

Μάλιστα, όταν η κουβέντα πήγε στα μέτρα λιτότητας και στην αυστηρή πολιτική που εφαρμόζει και «επιβάλει» η Γερμανίδα καγκελάριος, στις χώρες της Ευρώπης, η Λαγκάρντ παρατήρησε ότι «εφαρμόζεται πολλή λιτότητα» αλλά η συγκεκριμένη τακτική φαίνεται ικανοποιητική αυτή τη στιγμή.

Την ίδια στιγμή στην Γαλλία οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, αφού οι δηλώσεις του Υπουργού της χώρας έφεραν τον πανικό στον Ολάντ, ο οποίος, όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας την παραίτηση όλης της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top