Απορρίφθηκε για όγδοη φορά η αποφυλάκιση του δολοφόνου του Τζον Λένον

Κρίθηκε ότι πιθανόν θα παραβιάσει ξανά τον Νόμο

Απορρίφθηκε για όγδοη φορά η αποφυλάκιση του δολοφόνου του Τζον Λένον

​Στη φυλακή θα παραμείνει ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, καθώς απορρίφθηκε η όγδοη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε.

«Αφού εξέτασε την αίτηση, η επιτροπή αποφάσισε πως, αν αφεθείτε ελεύθερος τώρα, υπάρχει εύλογη πιθανότητα ότι δεν θα ζήσετε σε ελευθερία χωρίς να παραβιάσετε και πάλι το νόμο, και η απελευθέρωσή σας θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας» ανέφεραν οι σωφρονιστικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Mark David Chapman.jpg

Η απόφαση βγήκε το πρωί του Σαββάτου, ενώ την Τετάρτη τα μέλη της επιτροπής υπέβαλαν μέσω τηλεδιάσκεψης ερωτήσεις στον 59χρονο, ο οποίος απαντούσε από το κελί του, στη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Ουέντε, στο Όλντεν.

Ο Τσάπμαν δολοφόνησε τον διάσημο τραγουδιστή των «Σκαθαριών» έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, στη Νέα Υόρκη. Ο Λένον δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς την ώρα που γυρνούσε στο σπίτι του, μαζί με την σύζυγό του, Γιόκο Όνο.

lennon19n-10-web.jpg

O δολοφόνος καταδικάσθηκε σε ποινή από κάθειρξη 20 ετών μέχρι ισόβια. Από το Δεκέμβριο του 2000 θα μπορούσε να αποφυλακισθεί και, έκτοτε, ζητάει κάθε δύο χρόνια την απελευθέρωσή του. Μάλιστα, το νέο αίτημά του έχει ήδη προγραμματισθεί, για τον Αύγουστο του 2016, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top