Παγκόσμια ανησυχία: Οι αρχές απέκλεισαν ολόκληρη συνοικία στη Λιβερία λόγω του Έμπολα

Ο κόσμος εξεγέρθηκε

Παγκόσμια ανησυχία: Οι αρχές απέκλεισαν ολόκληρη συνοικία στη Λιβερία λόγω του Έμπολα

​Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση του ιού Έμπολα. Περισσότεροι από 1.200 φέρονται να είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον συγκεκριμένο ιό.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας, οι αρχές στη Λιβερία, απέκλεισαν τη συνοικία 75 χιλιάδων ανθρώπων, Ουέστ Πόιντ. Ο πολίτες όμως εξαγριώθηκαν και ενεπλάκησαν με την αστυνομία, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος. Μάλιστα, η αστυνομία χρησιμοποίησε τραπέζια, καρέκλες και αγκαθωτά συρματοπλέγματα για να στήσει οδοφράγματα και να εμποδίσει τη μετακίνηση των κατοίκων, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για τον αποκλεισμό τους!

«Το ανακαλύψαμε μόλις το πρωί ότι η συνοικία τέθηκε σε απομόνωση. Βγήκαμε έξω και δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Δεν άκουσα από κανέναν αρμόδιο μια εξήγηση για το τι έχει γίνει», δήλωσε ένας ντόπιος και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καθόλου τρόφιμα και είμαστε τρομοκρατημένοι».

Την ίδια στιγμή, πέρα από την απομόνωση της συγκεκριμένης συνοικίας, οι αρχές επέβαλαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε όλη την χώρα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top