Πυροβολισμοί, καπνογόνα και χάος στους δρόμους του Φέργκιουσον

Δεν λέει να κοπάσει η οργή μετά το θάνατο 18χρονου από πυρά αστυνομικού

Πυροβολισμοί, καπνογόνα και χάος στους δρόμους του Φέργκιουσον

​Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο προάστιο Φέργκιουσον του Μιζούρι, μετά τον θανάσιμο πυροβολισμού του 18χρονου Μάικλ Μπράουν: για ακόμα μία φορά, επεισόδια σημειώθηκαν στους δρόμους της πόλης, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό και επτά συλλήψεις.

453723070 (800x533).jpg

Αν και η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (πρωί Δευτέρας ώρα Ελλάδας), περίπου 400 διαδηλωτές βρέθηκαν απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις αρνούμενοι να διαλυθούν παρά τις εκκλήσεις από τα μεγάφωνα.

usa_shooting-2 (800x533).jpg

Η αστυνομία κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς το σημείο όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι αμέσως μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ, έως εκείνη τη στιγμή η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και πολλές οικογένειες με παιδιά, ήταν απολύτως ειρηνική.

_77001804_policeap.jpg

Από την πλευρά της, η αστυνομία υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες που παραβίασαν το μέτρο της απαγόρευσης.

_77001928_023544022-1.jpg

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας βγήκαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε κατ' εντολή της οικογένειας του 18χρονου. Σύμφωνα με αυτήν, στο σώμα του βρέθηκαν έξι σφαίρες, όλες στην μπροστινή πλευρά και δύο στο κεφάλι. Ωστόσο, ασαφές παραμένει εάν οι πυροβολισμοί ήταν εξ’ επαφής, καθώς ο ερευνητής που διενήργησε τη νεκροψία δεν είχε πρόσβαση στα ρούχα του Μπράουν όπου ενδεχομένως να υπάρχουν υπολείμματα πυρίτιδας.

Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια νέας νεκροψίας, της τρίτης κατά σειρά, επικαλούμενο τις «ιδιαίτερες συνθήκες της υπόθεσης και το σχετικό αίτημα της οικογένειας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top