ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: Σφάζουν όποιον βρουν οι Τζιχαντιστές στο Ιράκ

Βοήθεια από τους Τούρκους ζητούν οι Κούρδοι

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: Σφάζουν όποιον βρουν οι Τζιχαντιστές στο Ιράκ

​Λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες πως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «κατέσφαξαν» περίπου 80 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι σε χωριό στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, ένας από τους ηγέτες των Κούρδων Γιεζίντι κάλεσε την Άγκυρα να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους Κούρδους.

«Η Τουρκία είναι πιο σημαντική από τη Μεγάλη Βρετανία ή τη Γαλλία. Συνορεύει με το Ιράκ και έχει τεράστια δύναμη στην περιοχή» τόνισε ο Μπρεεν Ταχσίν, γιος του ηγέτη των Γιεζίντι Πρίγκιπα Ταχσίν Σαέντ Μπεκ.

Σ��μφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία ως η ισχυρότερη χώρα της περιοχής, πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της και να διευκολύνει τους πρόσφυγες που ζητούν καταφύγιο και να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Κούρδους τους Β. Ιράκ καθώς και να εξοπλίσει όσους μάχονται τους τζιχαντιστές.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών με μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη βοηθώντας τους Κούρδους να ανακόψουν την προέλαση των ισλαμιστών του λεγόμενου ισλαμικού κράτους καθώς και να σταματήσουν τις σφαγές των Κούρδων Γιεζίντι στο βόρειο Ιράκ.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές «τρομοκρατική απειλή» και τόνισε πως πρέπει να ληφθεί δράση. Αν και απέκλεισε την αποστολή ανδρών, ο κ. Κάμερον εξετάζει να εξοπλίσει τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ. Μέχρι στιγμής η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει στείλει στρατιωτικό πολεμικό υλικό στους Κούρδους είναι η Γαλλία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ ο οποίος επισκέφτηκε το Ιράκ τάχθηκε κατά της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε περισσότερο το Ιράκ.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top