Βυθίστηκε σκάφος και αγνοούνται 15 τουρίστες

Πιθανόν να βρέθηκε αντιμέτωπο με καταιγίδες στην περιοχή

​Άγνωστη παραμένει η τύχη 15 τουριστών στην Ινδονησία, οι οποίοι αγνοούνται όταν το σκάφος με το οποίο επισκέπτονταν νησιά στην Ανατολική Ινδονησία, βυθίστηκε.

Το πλοίο, που μετέφερε συνολικά 20 ξένους και πλήρωμα 5 Ινδονησίων, βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν από το νησί Λομπόκ προς τα νησιά Κομόντο.

Συνολικά, διεσώθησαν 10 άνθρωποι, ενώ 5 εξ΄αυτών βοηθήθηκαν από ντόπιους ψαράδες, πριν φτάσουν οι ομάδες διάσωσης.

«Το πλοίο ξεκίνησε από το Λομπόκ την Πέμπτη το βράδυ και βυθίστηκε χθες γύρω στις 1900 τοπική ώρα, ενώ εμείς ενημερωθήκαμε μόλις στις 8 το πρωί (της Κυριακής) τοπική ώρα» είπε ο υπεύθυνος, προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες στην επικοινωνί�� στάθηκαν η αιτία να καθυστερήσει να αναπτυχθεί στο σημείο η ομάδα έρευνας και διάσωσης.

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι από τους 10 διασωθέντες, η εθνικότητα μόνο των 5 είναι γνωστή: 2 από την Νέα Ζηλανδία, 2 από την Ισπανία και 1 από τη Βρετανία.

Αν και η αιτία που βυθίστηκε είναι άγνωστη μέχρι στιγμής, λέγεται ότι πιθανόν το σκάφος να βρέθηκε αντιμέτωπο με καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top