Πάπας Φραγκίσκος: Αν δεν φύγω αμέσως, το ελικόπτερό μου θα συντριβεί

Τι έγινε στο ταξίδι του Ποντίφικα στη Νότια Κορέα

Πάπας Φραγκίσκος: Αν δεν φύγω αμέσως, το ελικόπτερό μου θα συντριβεί

​Χαμογελαστός και συνάμα αγχωμένος ο πάπας Φραγκίσκος αποχαιρέτησε τους ιερείς σε συνάντηση που είχε μαζί τους στη Νότια Κορέα. Λίγο πριν φύγει ο ποντίφικας διέκοψε ξαφνικά την συνάντηση και εξήγησε πως λίγα λεπτά καθυστέρησης μπορεί να αποβούν μοιραία για την ζωή του, προκαλώντας την ανησυχία των ιερέων .

«Εάν δεν απογειωθούμε στην ώρα μας, υπάρχει ένας κίνδυνος να συντριβούμε στα βουνά» είπε χαμογελώντας ο ποντίφικας προς τους παρευρισκομένους, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως το ελικόπτερο του δε μπορεί να πετάξει πολύ αργά το απόγευμα.

Νωρίτερα, ο πάπας Φραγκίσκος προχώρησε στην οσιοποίηση 124 καθολικών της πρώτης γενιάς του καθολικισμού στην Κορέα οι οποίοι μαρτύρησαν το 18ο και 19ο αιώνα, στο μεγαλύτερο γεγονός του πενθήμερου ταξιδιού στην ανατολική ��σία. Η οσιοποίηση είναι το τρίτο από τα τέσσερα επίπεδα της θρησκευτικής αναγνώρισης από την Καθολική Εκκλησία που καταλήγει στην αγιοσύνη.

Περίπου ένα εκατομμύριο πιστοί που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ντυμένοι στα λευκά με κίτρινα καπελάκια παρακολούθησαν την μεγάλη υπαίθρια παπική λειτουργία στο κέντρο της Σεούλ.

16040254.jpg

Ο Φραγκίσκος πέρασε μέσα από τον κόσμο με το ανοικτό παπικό όχημα από όπου μπορούσε να χαιρετήσει και να ευλογήσει το τεράστιο πλήθος των πιστών.

Νωρίτερα ο Ποντίφικας σε μια συγκινητική τελετή βάφτισε στον καθολικισμό έναν πατέρα που έχασε το παιδί του στο ναυάγιο του φεριμπότ Sewol. Επίσης επισκέφτηκε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Νοτίου Κορέας συνάντησε παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς του, ενώ προσευχήθηκε μπροστά από έναν κήπο στη μνήμη παιδιών που χάθηκαν από άμβλωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top