Θύμα κατασκοπείας η Χίλαρι Κλίντον από τους Γερμανούς! Είχαν υποκλέψει συνομιλίες της!

Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες την παρακολουθούσαν… κατά λάθος

Θύμα κατασκοπείας η Χίλαρι Κλίντον από τους Γερμανούς! Είχαν υποκλέψει συνομιλίες της!

​Θύμα κατασκοπείας των Γερμανικών μυστικών υπηρεσιών έπεσε η Χίλαρι Κλίντον… κατά λάθος!

Η πρώην επικεφαλής της εξωτερικής διπλωματίας των Η��Α και σύζυγος του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον, δεν γλύτωσε από τις παρακολουθήσεις, με τους Γερμανούς να έχουν στήσει αφτί, σε τουλάχιστον μια συνομιλία της.

Το θέμα, έφεραν στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ) και τα δημόσια δίκτυα ραδιοτηλεόρασης NDR και WDR, βασιζόμενα σε πληροφορίες από έγγραφα τα οποία παρέδωσε στην αμερικανική CIA ένας διπλός πράκτορας που εργαζόταν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, την οποία επικαλούνται τα τρία ΜΜΕ, η συνδιάλεξη της Κλίντον υπεκλάπη κατά λάθος ενώ εκείνη επέβαινε σε αμερικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Αν και δεν διευκρινίζεται το θέμα της επίμαχης συνομιλίας της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το θέμα το έθεσε ο διάδοχός της, Τζον Κέρι, στον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Και τα τρία ΜΜΕ πάντως, τονίζουν πως η κατασκοπεία εις βάρος Αμερικανών αξιωματούχων και πολιτικών, δεν αφορούσε μια «μεμονωμένη περίπτωση», καθώς η BND είχε επίσης λάβει εντολή από τη γερμανική κυβέρνηση να κατασκοπεύει έναν εταίρο [της Γερμανίας] στο NATO, χωρίς να διευκρινίζεται για ποιον πρόκειται.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top