Συγκινεί και πάλι ο Πάπας Φραγκίσκος: Θα βαφτίσει πατέρα θύματος του Sewol

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Νότια Κορέα

​Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη Νότια Κορέα, δέχτηκε σήμερα να βαπτίσει τον πατέρα ενός από τα παιδιά που χάθηκαν στο ναυάγιο του φεριμπότ Sewol.

Σε 15λεπτη συνάντηση που είχε με οκτώ επιζώντες και δύο γονείς θυμάτων του ναυαγίου, πριν από τη λειτουργία την οποία παρακολούθησαν 45.000 άνθρωποι στο στάδιο της Νταετζόν, ο πάπας ευαισθητοποιήθηκε από τον πατέρα και δέχτηκε να τον βαφτίσει.

«Θα γίνει αύριο στην κατοικία του πρέσβη του Βατικανού στη Σεούλ», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ποντίφικα, πατήρ Φεντερίκο Λ��μπάρντι

Ο άνδρας αυτός μετείχε σε μια ομάδα που είχε κάνει «προσκύνημα» κουβαλώντας έναν σταυρό που ήθελαν να προσφέρουν στον πάπα. Οι προσκυνητές αναχώρησαν από το χωριό του, πήγαν μέχρι το λιμάνι απ' όπου είχε αποπλεύσει το Sewol και κατόπιν επέστρεψαν στο χωριό: συνολικά, έκαναν μια διαδρομή 900 χιλιομέτρων. «Είναι συμβολικό ότι ο Πάπας θα βαπτίσει έναν ενήλικα Κορεάτη στη χώρα όπου κάθε χρόνο βαπτίζονται Καθολικοί 100.000 άνθρωποι», σχολίασε ο Λομπάρντι.

Εν τω μεταξύ, όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, η επιλογή αυτοκινήτου που έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος για την πενθήμερη επίσκεψή του στη Νότια Κορέα εξέπληξε τα πλήθη και κέρδισε τις εντυπώσεις με την ταπεινότητά του