Είναι κίλερ ο Έμπολα: Και άλλος νεκρός στην Νιγηρία

Έκτακτα μέτρα από τις ΗΠΑ – Για 2000 κρούσματα μιλά ο ΠΟΥ

​Ο αριθμός των νεκρών από τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα στη Νιγηρία αυξήθηκε σε τέσσερις, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έξι άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και νοσηλεύονται στο Λάγκος.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ονγεμπούτσι Τσούκβου, είχε κάνει νωρίτερα σήμερα λόγο για 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Έμπολα στη χώρα, την πολυπληθέστερη της Αφρικής.

Ο Τσούκβου είχε προσθέσει ότι από αυτά τα 11 κρούσματα, τρία πρόσωπα απεβίωσαν ενώ άλλα οκτώ νοσηλεύονταν σε μια ειδική μονάδα απομόνωσης στο Λάγκος, μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, που θεωρείται η πιο πολυάνθρωπη στην Μαύρη Ήπειρο.

Αν και δεν έχει καταγραφεί κρούσμα του Έμπολα στη Νιγηρία εκτός του Λάγκος, οι Αρχές έχουν εκφράσει φόβους πως μία νοσοκόμα ενδέχεται να μετέδωσε τον ιό όταν ταξίδεψε στο Ενούγκου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η νοσοκόμα ήταν ανάμεσα στα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν παράσχει φροντίδες στον Πάτρικ Σόγερ, έναν Λιβεριανό, ο οποίος άθελά του μετέφερε τον ιό στο Λάγκος, όταν έφθασε στο αεροδρόμιο και κατέρρευσε την 20ή Ιουλίου. Ο άνδρας απεβίωσε την 25η Ιουλίου.

Η νοσοκόμα άρχισε να έχει συμπτώματα του Έμπολα ενώ βρισκόταν στο Ενούγκου, πριν μεταφερθεί στο Λάγκος για θεραπεία. Οι Αρχές ανέφεραν την Τετάρτη ότι 21 άνθρωποι οι οποίοι ήλθαν σε επαφή μαζί της βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε σήμερα ότι μόλις έξι εξ αυτών συνεχίζουν να τελούν υπό παρακολούθηση αφού οι υπόλοιποι 15 κρίθηκε ότι είναι πλέον εκτός κινδύνου.

Ο αριθμός όσων τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση μειώθηκε και στο Λάγκος, από τους 177 στους 169, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Σιέρα Λεόνε: Απομακρύνονται οι οικογένειες των αμερικανών διπλωματών

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτ��ιών της Αμερικής έδωσε εντολή να απομακρυνθούν άμεσα τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών διπλωματών που υπηρετούν στην πρεσβεία στη Φριτάουν, στη Σιέρα Λεόνε, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν όσον αφορά την χορήγηση ιατρικής φροντίδας λόγω της επιδημίας του Έμπολα στη χώρα αυτή.

56 νεκροί σε 48 ώρες

Για περίπου 2000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Μάλιστα, όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, μέσα σε 2 ημέρες πέθαναν 56 άνθρωποι και εμφανίστηκαν 128 νέα κρούσματα!

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ