ΧΑΟΣ στο Μιζούρι μετά από τον θάνατο έφηβου Αφροαμερικανού

Τον πυροβόλησε η αστυνομία

​Άγριες ταραχές ξέσπασαν στην πόλη Φέργκιουσον του Μιζούρι το βράδυ της Δευτέρας παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία που έκανε η μητέρα ενός έφηβου Αφροαμερικανού, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, με τον αρχηγό της, Τομ Τζάκσον να δηλώνει ότι οι προσπάθειες των αστυνομικών έχουν στόχο τη διάλυση του πλήθους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ υποστήριξε ότι σε αρκετές περιοχές δέχτηκαν και πυρά.

Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικά πυρά, με την αστυνομία να υποστηρίζει ότι προηγήθηκε συμπλοκή μέσα σε ένα περιπολικό.

Ο φίλος του νεαρού όμως που ήταν μπροστά στο επεισόδιο, δήλωσε ότι ο Μάικλ ήταν άοπλος και είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, όμως οι αστυνομικοί παρ’ όλ’ αυτά τον πυροβόλησαν.

Το FBI έχει ξεκινήσει έρευνα, όμως η ατμόσφαιρα στις γειτονιές που μένουν κυρίως μαύροι είναι τεταμένη.

Η οικογένεια του 18χρονου προσέλαβε τον δικηγόρο Μπέντζαμιν Κραμπ, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει και την οικογένε��α του Τρέιβον Μάρτιν, του μαύρου εφήβου που επίσης σκοτώθηκε από πυρά εθελοντή φύλακα κοινότητας το 2012.

«Είχε μόλις πάρει το απολυτήριο και θα πήγαινε στο κολέγιο», είπε η μητέρα του Μπράουν, η Λέσλι Μακσπάντεν, μιλώντας δακρυσμένη σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η πρώτη μέρα της επιστροφής του γιου της στο σχολείο θα ήταν τη Δευτέρα.

Ακόμα πάντως δεν έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε ο νεαρός στο περιπολικό και πώς ξεκίνησε η συμπλοκή.

Η ταυτότητα του αστυνομικού που πάτησε την σκανδάλη δεν έχει γίνει γνωστή. Το μόνο που ανακοινώθηκε είναι ότι υπηρετεί έξι χρόνια στην αστυνομία και έχει πάρει διοικητική άδεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top