Στέλεχος του κόμματος του Φάρατζ καλεί την νεολαία να μιμηθεί τον Χίτλερ!

Σάλος στην Βρετανία - Παρέμβαση απ'το κόμμα του Μπιλ 'Εθεριτζ

«Ο Χίτλερ ήταν σπουδαίος ρήτορας, οι νέοι πρέπει να εμπνευστούν από εκείνον». Αυτές οι δηλώσεις του στελέχους του ευρωφοβικού κόμματος Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ, Μπιλ Έθεριτζ προκαλούν σοκ στη Μεγάλη Βρετανία.

Μιλώντας σε νέους που συμμετείχαν σε σεμινάριο στο Μπίρμινχαμ, ο Μπιλ 'Εθεριτζ αναφέρθηκε στον Αδόλφο Χίτλερ και τον Μπενίτο Μουσολίνι σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τις π��υχές των πολιτικών αυτών ανδρών.

Για τον Χίτλερ, λοιπόν, δήλωσε πως υπήρξε ένας σπουδαίος ρήτορας που μαγνήτιζε το λαό και είχε καταφέρει πολλά, ενώ κάλεσε τους νέους που τον άκουγαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να εμπνευστούν από το έργο του δικτάτορα.

Bundesarchiv_Bild_183-S33882,_Adolf_Hitler_retouched.jpg

«Στρέψτε το βλέμμα σας στον δημόσιο ομιλητή που μαγνήτιζε και επιβαλόταν περισσότερο από κάθε άλλον στην Ιστορία ... Οταν ο Χίτλερ έβγαζε λόγους, και πολλοί από τους διάσημους λόγους του δόθηκαν σε συγκεντρώσεις, στην αρχή περπατάει μπρος-πίσω, μετά κοιτάει το πλήθος - υπήρχε σιωπή, περίμενε ολόκληρα λεπτά απλώς κοιτώντας το πλήθος, ελέγχοντάς τους με το βλέμμα του. Τον κοιτούσαν και αυτος συνέχιζε για λίγο. Και όταν πλέον περίμεναν αγωνιωδώς να αρχίσει, όταν ξεκινούσε πλέον κρεμόντουσαν από κάθε του λέξη», είπε σύμφωνα με την Daily Mail . «Δεν σας λέω να τον αντιγράψετε πλήρως - πάρτε μικρά στοιχεία», συμβούλευσε τους παριστάμενους.

Σαν να μην έφτανε αυτ��, ο Έθεριτζ αναφέρθηκε και στον Μουσολίνι, ωστόσο τόνισε πως ο Ιταλός δικτάτορας επηρέασε τον κόσμο πολύ αρνητικά.

Μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της ομιλίας του προκλήθηκε σάλος, προσπάθησαν από το κόμμα του να τον δικαιολογήσουν υποστηρίζοντας ότι «ο Μπιλ Εθεριτζ παρέδωσε σεμινάριο για το δημόσιο λόγο και υπογράμμισε την παρουσία μεγάλων ομιλητών του παρελθόντος, όπως του Τσόρτσιλ, του Μπλερ, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Χίτλερ, ως ανθρώπων το στυλ των οποίων, όχι το περιεχόμενο των λόγων τους, είναι άξιο μελέτης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top