Η ανησυχία για τον Έμπολα συνεχίζεται – Με μαϊμούδες ψάχνουν το φάρμακο

Τι συνέβη με τον ασθενή στο Τορόντο;

Η ανησυχία για τον Έμπολα συνεχίζεται – Με μαϊμούδες ψάχνουν το φάρμακο

​Ο παγκόσμιος συναγερμός για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα συνεχίζεται. Ένας Ρουμάνος νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Βουκουρέστι με ύποπτα συμπτώματα του ιού με τους γιατρούς να ψάχνουν το φάρμακο που θα σταματήσει την φονική επέλαση του Έμπολα.

Εν τω μεταξύ, ο 51άχρονος ασθενής που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στον Καναδά από τη Νιγηρία και νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες σε νοσοκομείο της περιοχής του Τορόντο καθώς έφερε κάποια από τα συμπτώματα του ιού, τελικά δεν έχει τον ιό Έμπολα.

Βρήκαν το φάρμακο;

Την ίδια στιγμή, το πειραματικό φάρμακο ZMapp θα χορηγηθεί στον 75χρονο ισπανό ιεραπόστολο Μιγκουέλ Παζάρες, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό στη Λιβερία και νοσηλεύεται στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Οι γιατροί ζήτησαν την κατ' εξαίρεση εισαγωγή του φαρμάκου από τη Γενεύη, το οποίο έχει δοκιμαστεί μόνο σε μαϊμούδες.

Η υγεία των δύο αμερικανών ασθενών που έχουν μολυνθεί από Έμπολα βελτιώθηκε μετά τη χορήγηση του ZMapp. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν αυτό οφείλεται στο φάρμακο ή σε άλλη θεραπεία που επίσης τους χορηγήθηκε. Επίσης είναι άγνωστο αν το ZMapp έχει μακροπρόθεσμες παρενέργειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top