Λωρίδα της αιματοχυσίας: Νέος βομβαρδισμός σχολείου του ΟΗΕ με νεκρούς και τραυματίες

Δεκαμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε

Λωρίδα της αιματοχυσίας: Νέος βομβαρδισμός σχολείου του ΟΗΕ με νεκρούς και τραυματίες

Λίγες ημέρες μετά τη διεθνή κατακραυγή για το αιματοκύλισμα στο καταφύγιο του ΟΗΕ στη Γάζα, σημειώθηκε την Κυριακή νέος ανηλεής βομβαρδισμός σε σχολείο του Οργανισμού.

Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν σύμφωνα με γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες. Ισραηλινός πύραυλος έπληξε την είσοδο του σχολείου στη Ράφα όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο περισσότεροι από 3.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο Ma'an. Από πλευράς ισραηλινού στρατού δεν υπήρξε άμεσα κανένα σχόλιο.

gaza-sxoleio-oie.jpg
Συνολικά από το πρωί της Κυριακής ξεπερνούν τους 47 οι νεκροί στη Γάζα από το ισραηλινό σφυροκόπημα από ξηράς, αέρος και θαλάσσης. Ανάμεσα στους νεκρούς από ισραηλινές επιδρομές στη Ράφα βρίσκεται δεκαμελής οικογένεια, ανάμεσά τους παιδιά,

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε, πάντως, πως το Τελ Αβίβ ξεκίνησε την Κυριακή να αποσύρει μέρος των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρει άλλες στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα.

«Αποσύρουμε συγκεκριμένες δυνάμεις, μετακινούμε στο εσωτερικό (του θύλακα) άλλες, αυτή η αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Πίτερ Λέρνερ, επιβεβαιώνοντας έτσι για πρώτη φορά επισήμως την μερική απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων.

Το Ισραήλ ανακήρυξε νεκρό τον 23χρονο στρατιώτη Χαντάρ Γκολντίν, ο οποίος θεωρείτο ότι είχε απαχθεί από μαχητές της Χαμάς. Ο στρατιώτης σκοτώθηκε εν ώρα μάχης την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top