Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λιβύη

Νέες συγκρούσεις στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λιβύη

Στο ρημαγμένο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τρίπολης που είναι κλειστό από τις 13 Ιουλίου, ξέσπασαν σήμερα νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές ομάδες, ενώ για 5η μέρα μαίνεται πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται και στη Βεγγάζη. Οι νεκροί από τις χειρότερες συγκρούσεις στη Λιβύη μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, είναι πάνω από 200, οι τραυματίες 400 ενώ καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι περνούν τα σύνορα αναζητώντας καταφύγιο στην Τυνησία.

Στο μάτι του κυκλώνα η ελληνική Φρεγάτα "Σαλαμις" που φτάνει στα ανοιχτά της Λιβύης για την απομάκρυνση συνολικά 200 εγκλωβισμένων. 90 είναι Έλληνες (εκ των οποίων 8 είναι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας) 40 με 50 κινέζοι αλλά και άλλοι αλλοδαποί πολίτες όπως Ρώσοι και Γάλλοι.

Τη φρεγάτα -στην οποία βρίσκονται και άντρες της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών- ακολούθησε ελληνικό επιβατικό πλοίο το οποίο έχουν ναυλώσει οι κινέζοι για να μεταφέρει 500 άτομα. Εάν χρειαστεί νότια της Κρήτης θα μεταβεί και το πλοίο γενικής υποστήριξης "Προμηθεας".

Τα ελληνικά πλοία θα παραμείνουν αρόδου και η μεταφορά των πολιτών θα γίνει με πλοιάρια. Η Ελλάδα είχε συμμετάσχει και το 2011 σε ανάλογη επιχείρηση στη Λιβύη.

Την Τετάρτη έφτασε στη Λιβύη και γαλλική φρεγάτα την οποία έχουν ήδη εγκαταλείψει διπλωμάτες και πολίτες άλλων χωρών όπως οι ΗΠΑ Σήμερα και η Ισπανία ανακοίνωσε ότι εκκενώνει την πρεσβεία της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top