ΛΥΓΙΣΕ ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ: Ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην κάμερα για τη σφαγή στη Γάζα

Κατέρρευσε μιλώντας για τις δολοφονίες μικρών παιδιών

ΛΥΓΙΣΕ ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ: Ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην κάμερα για τη σφαγή στη Γάζα

​Ούτε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας και πρώην ρεπόρτερ του BBC, Κρις Γκάνες δεν κατάφερε να μείνει ψύχραιμος μπροστά στη σφαγή των αμάχων που συντελείται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή και ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

Ο Γκάνες μιλούσε στο δίκτυο Αλ Τζαζίρα για τον βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια, όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άμαχοι.

Μιλώντας όμως για την ανθρωπιστική κρίση η φωνή του σπάει. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να μην καταρρεύσει, όμως οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τις κατεδαφισμένες πόλεις στοιχειώνουν το μυαλό του και ξεσπά σε γοερά κλάματα χωρίς να μπορεί να συνέλθει.

Η αντίδραση αυτή του Γκάνες έρχεται την ώρα που ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Γιαν Ελίασον κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκοτώνει παιδιά την ώρα που κοιμούνται.

Το Ισραήλ πάλι υποστηρίζει ότι προειδοποιεί τους κατοίκους της Γάζας για τις επικείμενες επιθέσεις που θα πραγματοποιήσει, τηλεφωνώντας σε σπίτια και στέλνοντας μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, όμως όλα αυτά είναι απλά δικαιολογίες και μάλιστα φτηνές.

«Πού να πάνε οι Παλαιστίνιοι; Έχουν απομείνει ελάχιστα μέρη για να προστατευτούν στη Γάζα», δήλωσε ο Ελίασον.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία για τη σφαγή στη Γάζα είναι δραματικά. Τα τρία τέταρτα των θυμάτων από την πλευρά των Παλαιστινίων είναι άμαχοι και από αυτούς τα 250 παιδιά. Τουλάχιστον 240.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους και περίπου 200.000 φιλοξενούνται στα 85 καταφύγια που έχει δημιουργήσει ο ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των θυμάτων από τον βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ αυξάν��ται συνεχώς. Άλλα 20 πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 1.359 από την έναρξη των βομβαρδισμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top