Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε εκεχειρία μέχρι τις 8 το βράδυ

Παρά την απόρριψη της πρότασης του Τζον Κέρι

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε εκεχειρία μέχρι τις 8 το βράδυ

​Σε ανθρωπιστική εκεχειρία 12 ώρων (από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ του Σαββάτου) συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς αν και δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Τζον Κέρι για μια πιο μόνιμη εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ξεκαθάρισε ότι στη διάρκεια της εκεχειρίας, τα στρατεύματα θα συνεχίσουν την αναζήτηση σηράγγων που χρησιμοποιούνται από μαχητές και ότι ο στρατός «θα απαντήσει εάν οι τρομοκράτες επιλέξουν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να επιτεθούν στις δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ ή ανοίξουν πυρ κατά αμάχων».

«Οι άμαχοι της Γάζας που έχουν κληθεί να εκκενώσουν τις εστίες τους καλούνται να μην επιστρέψουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Κατα τη διάρκεια της νύχτας και λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η ολιγόωρη εκεχειρία, 18 Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στη νότια Λωρίδα της Γάζας από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κούντρα δήλωσε ότι 18 μέλη της οικογένειας αλ Νάτζαρ ήταν παγιδευμένα στο σπίτι τους στο χωριό Κούζαα ανατολικά του Χαν Γιουνές από την Πέμπτη και ότι πολλά ακόμη έχουν τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό.

Οι νεκροί από την παλαιστινιακή πλευρά έχουν πλέον ξεπεράσει τους 881, ενώ το Ισραήλ μετρά 38 νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top