Δείτε φωτο: Αυτοί είναι οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστιακοί προορισμοί!

Είναι κάτι περισσότερο από… καυτή λάβα και καπνούς!

Δείτε φωτο: Αυτοί είναι οι πιο εντυπωσιακοί ηφαιστιακοί προορισμοί!

Το Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια ηφαιστιακή καλντέρα, γι’ αυτό είναι γεμάτη με ξεχωριστά γεωλογικά φαινόμενα. Η καλντέρα θεωρείται ενεργό ηφαίστειο καθώς έχει εκραγεί αρκετές φορές με τεράστια δύναμη τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια.

Το ηφαίστειο Soufriere στη Γουαδελούπη είναι στην πιο ψηλή κορυφή στις Μικρές Αντίλλες και είναι η περιοχή που καταγράφηκε η πρώτη έκρηξη γύρω στο 1660. Το καταπράσινο τοπίο είναι γεμάτο με θερμικές σχισμές, ενώ η θέα από την κορυφή θα σας κόψει την ανάσα!

α22.jpg
H Σπηλιά του Ανέμου είναι ένα υπόγειο συγκρότημα που φιλοξενεί την μεγαλύτερη σήραγγα με λάβα στην Τενερίφη. Περιέχει αναρίθμητους λάκκους με λάβα και άλλα γεωλογικά χαρακτηριστικά που ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει. Σε περίπτωση βέβαια που είστε κλειστοφοβικοί καλύτερα να το αποφύγετε!

α33.jpg

Το ηφαίστειο βρίσκεται κοντά σε μια πόλη τη Μόνι, στο Εθνικό Πάρκο του Kelimuto, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να βρει 19 ενδημικά και υπό εξαφάνιση ζώα. Το πιο εντυπωσιακό θέαμα με αυτό το ηφαίστειο είναι οι τρεις λίμνες που είναι μέσα σε αυτό. Τα χρώματα των νερών ποικίλλoυν ανάλογα με τις συνθήκες και την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Σε μια από τις λίμνες μάλιστα το νερό παίρνει κόκκινο χρώμα.

α444.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top