Εσπευσμένα στη Μέση Ανατολή ο γ.γ. του ΟΗΕ

Eπίσκεψη την στιγμή που κλιμακώνεται η ένταση στη Γάζα

Εσπευσμένα στη Μέση Ανατολή ο γ.γ. του ΟΗΕ

​Κατεπειγόντως στη Μέση Ανατολή θα μεταβεί σήμερα, Σάββατο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, την ώρα που κλιμακώνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

«Το Ισραήλ έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλειά του, και καταγγέλλουμε τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα στο Ισραήλ αδιακρίτως οι οποίες τερμάτισαν τη χθεσινή προσωρινή εκεχειρία. Αλλά είμαστε θορυβημένοι από τη σκληρή απάντηση του Ισραήλ», είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν, στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου και ανακοινώθηκε ��ο ταξίδι του γενικού γραμματέα.

Όπως τόνισε ο κ. Φέλτμαν, στόχος της επίσκεψης του Μπαν Γκι είναι «να επιδείξει την αλληλεγγύη του στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, διπλασιάσθηκε ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα και από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού: από τους 22.000, εκτιμάται ότι «αγγίζει» τους 40.000!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top