Έλληνας Πρόξενος Ουκρανίας:«Δεν μπορούμε να μάθουμε τι έχει συμβεί λόγω των φιλορώσων»

Ένα αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών κατερρίφθη από πυραύλους

Έλληνας Πρόξενος Ουκρανίας:«Δεν μπορούμε να μάθουμε τι έχει συμβεί λόγω των φιλορώσων»

​Συγκλονισμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα με την νέα τραγωδία που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στην Ανατολική Ουκρανία, όπου ένα αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών φέρεται να κατερρίφθη από πυραύλους, σκοτώνοντας τους 295 ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα.

Στο κεντρικό δελτίο του Star, μίλησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, κύριος Δημήτρης Παπανδρέου.

Ο ίδιος μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στην «φλεγόμενη» Ουκρανία, με τους φιλορώσους να έχουν καταλάβει αρκετές πόλεις της χώρας.

«Δεν μπορώ να σας δώσω στοιχεία. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη. Οι πληροφορίες που έχουμε για την τραγωδία στο Ντόνετσκ, είναι ίδιες με τις δικές σας, λόγω των φιλορώσων που έχουν καταλάβει την πόλη. Πρόκειται για ένα περιστατικό που μας στενοχωρεί όλους. Η κατάσταση εδώ είναι ήδη τεταμένη, δεν ξέρω αν η κατάρριψη του αεροπλάνου θα οδηγήσει σε νέα επεισόδια».

Ανέφερε επίσης ότι οι Έλληνες που κατοικούν εκεί, αντιμετωπίζουν την κατάσταση ψύχραιμα, σ��ν θεατές και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση στη χώρα θα αλλάξει προς το καλύτερο.

«Οι Έλληνες της Ουκρανίας είναι ψύχραιμοι και όλοι ελπίζουμε ότι η κρίση στην Ουκρανία θα ξεπεραστεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top