Θεομηνία στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

370.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Θεομηνία στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Με καταρρακτώδεις βροχές, ανέμους 150 χλμ την ώρα και στροβίλους που ξεπέρασαν τα 200 χλμ την ώρα , ο τυφώνας Ράμασουν ή Γκλέντα, χτύπησε τις Φιλιππίνες.

Ο μανιασμένος αέρας ξήλωσε στέγες, ξερίζωσε δέντρα και πυλώνες ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα σε 11 επαρχίες. Το μάτι του κυκλώνα πέρασε 25 χλμ νότια της πρωτεύουσας Μανίλα, χωρίς να χτυπήσει ευθέως την ασιατική μεγαλούπολη, όπου παρόλα αυτά σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες και υλικές ζημιές. Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη θεομηνία και 370.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν όπως-όπως τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ ο τυφώνας που κατευθύνεται προς τη νότια Κίνα, αναμένεται να επηρεάσει 43 εκατομμύρια κατοίκους σε 22 επαρχίες.

Ο Ράμασουν -που σημαίνει θεός της βροντής- είναι ο πρώτος μεγάλος τυφώνας που χτυπά τις Φιλιππίνες μετά τον περσινό Χαϊγιάν που άφησε πίσω του 1800 νεκρούς. Περίπου 20 τυφώνες το χρόνο πλήττουν το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top