Στο επίκεντρο νέας δικαστικής έρευνας ο Σαρκοζί για τις δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας

Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί

​Ξανά στο επίκεντρο νέας δικαστικής έρευνας βρίσκεται ο Νικολά Σαρκοζί. Η εν λόγω έρευνα έχει να κάνει με τις κοστολογήσεις των δαπανών για την προεκλογική του εκστρατεία το 2012.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για την πληρωμή από το κόμμα του, το UMP, των ποινών που του είχαν επιβληθεί μετά την ακύρωση του απολογισμού των δαπανών της εκστρατείας του το 2012, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Η έρευνα αυτή, η οποία ξεκίνησε τη 2α Ιουλίου, εξετάζει ενδεχόμενη «υπεξαίρεση» εις βάρος του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), που ανέλαβε να ρυθμίσει τα βεβαιωμένα πρόστιμα εξ ονόματος του υποψηφίου. Τις έρευνες έχει αναλάβει το Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας.

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2012, η Εθνική Επιτροπή Απολογισμού Προεκλογικών Εκστρατειών (CNCCFP) και πολιτικής χρηματοδότησης είχε κρίνει ότι ο Σαρκοζί ξεπέρασε κατά 363.615 ευρώ το επιτρεπόμενο όριο δαπανών (που είχε οριστεί στα 22.509.000 ευρώ).

Ο υποψήφιος δεν είχε δικαίωμα μέρος των δαπανών να καλυφθεί από το Κράτος. Έπρεπε λοιπόν να προπληρώσει το προσυμφωνημένο ποσό των 153.000 ευρώ το οποίο είχε δικαίωμα και να πληρώσει επίσης ένα πρόστιμο ίσο με το ύψος της υπέρβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top