Ο πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει παιδόφιλους ιερείς-«Δεν θα το ανεχτώ» λέει

Ζήτησε «συγγνώμη» από τα θύματα και προειδοποίησε με βαριές κυρώσεις

Ο πάπας Φραγκίσκος καταγγέλλει παιδόφιλους ιερείς-«Δεν θα το ανεχτώ» λέει

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να μην ανεχτεί «κανένα κακό εναντίον ανηλίκων» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος κατήγγειλε παιδόφιλους ιερείς, ζητώντας παράλληλα «συγγνώμη» από τα θύματα.

Κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας στην οικία του στην Αγία Μάρθα, παρουσία έξι θυμάτων παιδεραστών ιερέων, τριών ανδρών και τριών γυναικών (δύο Γερμανών, δύο Βρετανών και δύο Ιρλανδών) ο Πάπας σημείωσε ότι ο πόνος των θυμάτων και οι αυτοκτονίες «βαρύνουν τη συνείδηση της Εκκλησίας», κάνοντας λόγο για «ανεξήγητη συνενοχή ενός μέρους του κλήρου σε θέματα παιδοφιλίας».

«Ενώπιον του Θεού και του λαού του εκφράζω τη θλίψη μου για τις αμαρτίες και τα σοβαρά εγκλήματα της σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς που διαπράχθηκαν εις βάρος σας και ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Εκλιπαρώ τη συγχώρεσή σας και για την αμαρτία της παράλειψης από ένα μέρος των επικεφαλής της Εκκλησίας που δεν απάντησαν επαρκώς στις αναφορές κακοποίησης που υπέβαλαν μέλη των οικογενειών καθώς και τα ίδια τα θύματα της κακοποίησης. Εδώ και κάποιο καιρό ένιωθα στην καρδιά μου μια βαθιά θλίψη και πόνο για τις κακοποιήσεις αυτές που τόσο καιρό αποκρύπτονταν, συγκαλύπτονταν με μια ανεξήγητη συνενοχή» είπε ο ποντίφικας στ�� θύματα.

Να σημειώσουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος, έχει επανειλημμένα ανακοινώσει την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» υπογραμμίζοντας ότι επιθυμεί να επιβάλλει «πολύ αυστηρές κυρώσεις» εναντίον όσων ευθύνονται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top