ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ οι δολοφόνοι του νεαρού Παλαιστινίου που απήχθη και κάηκε ζωντανός

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τηλεφώνησε στους γονείς του άτυχου νέου

ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ οι δολοφόνοι του νεαρού Παλαιστινίου που απήχθη και κάηκε ζωντανός

​Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τηλεφώνησε τη Δευτέρα στον πατέρα του νεαρού Παλαιστίνιου, ο οποίος είχε απαχθεί στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάηκε ζωντανός, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και τον αποτροπιασμό του για τον "ειδεχθή" φόνο, την επομένη της ανακοίνωση της σύλληψης έξι εβραίων εξτρεμιστών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Θέλω να σας εκφ��άσω τον αποτροπιασμό μου και αυτόν των πολιτών του Ισραήλ για την ειδεχθή δολοφονία του γιου σας, την οποία καταδικάζουμε. Ενεργήσαμε άμεσα για να συλλάβουμε τους δολοφόνους. Θα δικαστούν και θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου σε όλη τους την έκταση. Η δολοφονία του παιδιού σας είναι ειδεχθής και προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε άνθρωπο», δήλωσε ο Νετανιάχου στον Χουσεΐν Αμπού Χντέιρ, τον πατέρα του Παλαιστίνιου.

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε ενώ η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε την Κυριακή τη σύλληψη έξι εβραίων εξτρεμιστών στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας.

Η Σιν Μπετ, η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι «αρκετοί εβραίοι ύποπτοι» συνελήφθησαν τα ξημερώματα και ανακρίνονται.

Ο 16χρονος Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ απήχθη στις 2 Ιουλίου στη γειτονιά Σουάφατ της κατεχόμενης και προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Το πτώμα του βρέθηκε καμένο ολοσχερώς, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, μερικές ώρες αργότερα κοντά σε δάσος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας που διενήργησαν Παλαιστίνιοι, ο έφηβος κάηκε ζωντανός.

Ο θάνατός του προκάλεσε οργισμένες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ενώ τα βίαια επεισόδια επεκτάθηκαν σε αραβικές πόλεις και χωριά του Ισραήλ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο διάδοχός του, Ρεουβέν Ρίβλιν, δεσμεύτηκαν σε κοινό άρθρο τους που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Yedioth Ahronoth, ότι δεν θα υπάρξει συγκάλυψη στην έρευνα για τον θάνατο του Παλαιστίνιου.

Προειδοποιώντας ότι τα «λόγια μπορούν να σκοτώσουν», απευθύνουν έκκληση να τερματιστεί η υποκίνηση και από τις δύο πλευρές της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης. «Η αιματοχυσία θα σταματήσει μόνο όταν όλοι καταλάβουμε ότι είναι όχι η κακιά μας μοίρα να ζήσουμε μαζί, αλλά μάλλον το πεπρωμένο μας να συμβιώσουμε», γράφουν ο νομπελίστας Ειρήνης Σιμόν Πέρες και ο Ρεουβέν Ρίβλιν, ένας βετεράνος δεξιός πολιτικός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top