Φυλακές «Αλκατραζ» σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Δίνουν μεγάλη σημασία στην ύψιστη ασφάλεια

​Προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν μεγάλη σημασία στην ύψιστη ασφάλεια των φυλακών τους είτε αυτές λειτουργούν ως ξεχωριστό τμήμα του σωφρονιστικού ιδρύματος είτε ως ξεχωριστή φυλακή.

Στη Γερμανία λειτουργούν 13 φυλακές με τμήματα υψίστης ασφαλείας, εξοπ��ισμένες με δίχτυ από ατσάλι για να αποτρέπουν αποδράσεις με ελικόπτερο. Στην Αυστρία επικρατούν παρόμοιες συνθήκες κράτησης σε 10 φυλακές με τμήματα υψίστης ασφαλείας που υπάγονται στο υπουργείο δικαιοσύνης.

Στη Νορβηγία η φυλακή Ίλλα φιλοξενεί τον μακελάρη Άντερς Μπρέιβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους. Λίγο πριν τον εγκλεισμό του έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Οι φυλακές Φόλσομ στην Καλιφόρνια διαθέτουν ένα από τα υψηλοτέρα συστήματα ασφάλειας στη χώρα. Εκεί κρατήθηκε και ο δολοφόνος της Σαρον Τέιτ, Τσαρλς Μάνσον. Σήμερα βρίσκονται έγκλειστοι περίπου 5 χιλιάδες κρατούμενοι και ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας τους μένουν και στον ανάλογο θάλαμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top