Βραζιλία: 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

Δεν χαίρεται το μουντιάλ ο νότος της χώρας

​Την ώρα που κάποιοι γιορτάζουν το Μουντιάλ, κάποιοι άλλοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Βραζιλία εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα τις πολιτείες Ρίο Γκράντε ντου Σουλ και Σάντα Καταρίνα.

Τουλάχιστον 6.000 ανθρώποι άφησαν πίσω τις εστίες τους λόγω πλημμυρών, όπως ανακοίνωσε η βραζιλιανή υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο κράτος του Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, 4600 άνθρωποι παράτησαν τα σπίτια τους στο έλεος του θεού, ενω η στάθμη του ποταμού Ουρουγουάη έφθασε σε ορισμένες περιοχές 18 μέτρα πάνω από τα κανονικά επίπεδα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας σε δελτίο Τύπου.

Συνολικά 52 δήμοι έχουν πληγεί, τρεις εκ των οποίων έχουν τεθεί σ�� κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στα βόρεια της πολιτείας.

Στη Σάντα Καταρίνα οι πλημμύρες προκάλεσαν τη ρήξη ενός φράγματος και έπληξαν 30 κοινότητες.

Εννέα εξ αυτών έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top