Ο τρανσέξουαλ ιερέας που ήταν κάποτε κορίτσι μιλά στο ποίμνιό του για ισότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Παντρεμένος με δύο παιδιά και διδακτορικό τραβά τα βλέμματα στο ναό

​Για πρώτη φορά στην ιστορία ο καθεδρικός ναός της Ουάσιγκτον υποδέχτηκε τον τρανσέξουαλ ιερέα Κάμερον Πάτριτζ, ο οποίος μίλησε από τον άμβωνα χρησιμοποιώντας υλικό από τις γραφές για θέματα ισότητας και συνοχής.

Ο πάτερ Κάμερον κάλεσε την κοινότητα LGBT (lesbian, gay, bisexual, and transgender) να παραμείνει σταθερή στον αγώνα της για ισότητα.

«Χρειάζεται να δούμε ο ένας τον άλλον, να δημιουργήσουμε σχέσεις μεταξύ μα��, να βγούμε στον κόσμο μαζί ανεξάρτητα από τις διαφορές μας. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να δείχνουμε ο ένας στον άλλο πράγματα στα οποία δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση από μόνοι μας» είπε χαρακτηριστικά ο Κάμερον Πάτριτζ και συνέχισε

«Όταν ο Ιησούς ζήτησε από τους μαθητές του να μιλήσουν στο φως, να αποκαλύψουν το κρυμμένο και να κηρύξουν στα ύψη, τους ζήτησε στην ουσία να ενταχθούν με το ρεύμα, να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά τα εκτυφλωτικά καλά νέα. Φυσικά, ο Ιησούς τους προειδοποίησε ότι αυτή η αποκάλυψη δεν θα γίνει αποδεκτή από όλους και θα υπάρξουν κάποιοι που θα τους διώξουν για αυτό».

Λίγα λόγια για τον Κάμερον Πάτριτζ

v1_11-4117-PARTRIDGE-005.jpg

Ο Πάτριτζ είναι ένας από τους επτά τρανς κληρικούς που ανήκουν στους κόλπους της εκκλησίας. (Η επισκοπική εκκλησία επέτρεψε τη συμμετοχή τρανς ατόμων το 2012)

Ζει έξω από την Βοστώνη με την γυναίκα και τα δύο παιδιά τους .

Πριν προχωρήσει σε αλλαγή φύλλου, όταν ήταν παιδί φοίτησε σε σχολείο θηλέων στην συνέχεια έγινε λεσβία, ενώ σχετικά νωρίς ανακάλυψε την αγάπη του για την ιεροσύνη.

Αποφοίτησε από την ιερατική σχολή του Χάρβαρντ, ενώ έχει κάνει και διδακτορικό.

01042013p21ph.jpg

Σήμερα είναι λόγιος στην ιερατική σχολή του Χάρβαρντ και εφημέριος στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top