ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τετραπληγικός κίνησε το χέρι του με τη δύναμη της… σκέψης

Μέσω ενός τσιπ

​Πρόκειται για ιατρικό θαύμα αφού για πρώτη φορά στα χρονικά, ένας τετραπληγικός κατάφερε να κινήσει με την δύναμη της σκέψης… το χέρι του!

Οι γιατροί από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, έκαναν μια τρύπα στο κρανίο του 23χρονου Ίαν Μπέρκχαρτ και του τοποθέτησαν ένα τσιπ με ηλεκτρόδια, κάνοντας τον ικανό να κινήσει τα δάχτυλα και τον καρπό του χεριού του.

Μάλιστα, το μόνο που έκανε ο νεαρός Αμερικανός, ήταν να συγκεντρώσει τη σκέψη του στην κίνηση που ήθελε να εκτελέσει.

mina2.jpg
Το συγκεκριμένο τσιπ που υπάρχει στον εγκέφαλό κατάφερε να «διαβάσει» τις επιθυμίες του και να στείλει εντολή στο παράλυτο χέρι του, να κινηθεί.

Το τσιπ συνδέεται με έναν υπολογιστή μέσω ενός μεταλλικού κυλίνδρου που είναι στερεωμένος στο κρανίο με βίδες ενώ προεξέχει μόνιμα από το κεφάλι του ασθενή.

Ο υπολογιστής που αναλύει τα σήματα τα οποία στέλνει το τσιπ, έχει εγκαταστημένα συγκεκριμένα προγράμματα, ώστε να «μαντεύει» ποια κίνηση θέλει να εκτελέσει με το χέρι του ο ασθενής.

Ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος σε εύκαμπτα ηλεκτρόδια, τα οποία είναι τυλιγμένα γύρω από το παράλυτο δεξί του χέρι.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός άνδρας έμεινε παράλυτος από το λαιμό και κάτω από μια βουτιά στα ρηχά το 2010, σύμφωνα με τα ξένα μέσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top