«Τσέπωσαν» 36.500.000 ευρώ πείθοντας 360.000 να συμμετάσχουν σε ανύπαρκτες κληρώσεις

Πώς λειτουργούσε η εγκληματική ομάδα

​Περίπου 360.000 πολίτες στη Γερμανία είχαν εξαπατήσει από τον Ιανουάριο του 2009 έως το Νοέμβριο του 2012 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, πείθοντας τους να συμμετέχουν σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων και λοταρίας, έναντι μηνιαίας συνδρομής ποσού 29,90 ευρώ. Mεταξύ των μελών ήταν και δύο Έλληνες ηλικίας 44 και 36 ετών που θεωρούνται οι αρχηγοί της οργάνωσης. Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατάφερε να τους εντοπίσει στην Αθήνα και τη Βουλιαγμένη.

Τα κέρδη τους από τις απάτες ξεπερνούν τα 36.500.000 ευρώ, ενώ η νομιμοποίησή τους γινόταν μέσω της σύστασης εταιρειών και της μεταφοράς των χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο.

Πώς λειτουργούσε η εγκληματική ομάδα

Η εγκληματική ομάδα, έχοντας προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιγχνιδιών, χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε πολίτες και με πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα, ή ταξίδια τους έπειθαν να συμμετάσχουν - καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ - σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων ή/και σε λοταρίες.

Σε οικία του 44χρονου, στην περιοχή της Αθήνας βρέθηκαν:

• κεντρική μονάδα Η/Υ, εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητός δίσκος αποθήκευσης δεδομένων USB,
• 4 βιβλιάρια καταθέσεων Ελληνι��ών τραπεζών,
• ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και
• 6 σφραγίδες (μία Ελληνική και πέντε ξενόγλωσσες).
Σε οικία του 36χρονου, στην περιοχή της Βουλιαγμένης, τρεις 3 κλειστοί φάκελοι, που περιείχαν διάφορα έγγραφα.

Στην έδρα δύο εταιρειών των δραστών, στην Αθήνα βρέθηκαν:

• 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 4 φορητοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων USB και σκληρός δίσκος εντός θήκης,
• ελληνικά και ξενόγλωσσα έγγραφα επιχειρήσεων και
• 3 ξύλινες ξενόγλωσσες σφραγίδες.

Όλα τα κατασχεθέντα θα υποβληθούν στον αρμόδιο Ανακριτή, όπου απεστάλη το αίτημα δικαστικής συνδρομής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top