Από τον θάνατο στην ζωή: Ιατρικό ΘΑΥΜΑ στην Αυστραλία για νεογέννητο Ελληνόπουλο!

Η μητέρα του βρέφους δοξάζει τον Θεό

Από τον θάνατο στην ζωή: Ιατρικό ΘΑΥΜΑ στην Αυστραλία για νεογέννητο Ελληνόπουλο!

​Από την πρώτη ημέρα της ζωής του κλήθηκε να παλέψει ένα νεογέννητο Ελληνόπουλο στην Μελβούρνη!

Λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, το μωρό, που έφερε στον κόσμο η ομογενής Μαρία Θεοδώρου, αρρώστησε σοβαρά και οι γονείς του ήταν έτοιμοι να φέρουν έναν ιερέα για να το βαφτίσει.

Κατά τη διάρκεια του τοκετού, υγρό εισχώρησε στους πνεύμονές του και εμπόδιζε το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου να κυκλοφορήσει στον οργανισμό του μωρού.

Τότε ο καθηγητής του Monash Children's Hospital Arvind Sehgal, θυμήθηκε ένα φάρμακο που χρησιμοποιούσε σε ίδιες περιπτώσεις όταν εργαζόταν στον Καναδά.

Μετά από συνεννοήσεις με τους συναδέλφους του στο εξωτερικό, ο καθηγητής Sehgal, χρησιμοποίησε την ορμόνη Vasopressin, προκειμένου να αποκαταστήσει την ισορροπία των υγρών στο σώμα του βρέφους. Επίσης χρησιμοποίησε ένα σύστημα υπέρηχου -που είχε αποκτήσει το νοσοκομείο από έναν έρανο- προκειμένου να παρακολουθήσει την αντίδραση του οργανισμού στο φάρμακο.

«Μέσα σε 3 - 4 ώρες, από τη χρησιμοποίηση του φαρμάκου, η ανάγκη για ενίσχυση οξυγόνου στο νήπιο, ελαττώθηκε εκπληκτικά. Είχε σωθεί η ζωή του» είπε ο καθηγητής.

Ακόμα τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που το νοσοκομείο χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, που εκτός από το γεγονός ότι έσωσε τη ζωή του νεογέννητου, πληροφόρησε και την ιατρική κοινότητα της Αυστραλίας για τη χρησιμότητά του.

Σήμερα η μητέρα του βρέφους Μαρία Θεοδώρου δοξάζει το Θεό που ο γιος της -Θεόδωρος- είχε την τύχη να γεννηθεί σ' ένα τόσο προοδευτικό νοσοκομείο και τώρα το παιδί είναι υγιέστατο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top