Ο Ομπάμα στέλνει 300 στρατιωτικούς συμβούλους στο Ιράκ

Για να αντιμετωπίσουν τους σουνίτες ισλαμιστές

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναλάβουν στοχευμένες στρατιωτικές δράσεις κατά των ένοπλων εξτρεμιστών ισλαμιστών στο Ιράκ δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν Αμερικανοί στρατιώτες στη χώρα.

Παρόλα αυτά, είπε ότι σκοπεύει να αποστείλει πρόσθετο εξοπλισμό και 300 στρατιωτικούς συμβούλους στο Ιράκ, ενώ κάλεσε τ��ν πολιτική ηγεσία της χώρας να ξεπεράσει τις διαφορές της και να ενωθεί για ένα πολιτικό πλάνο προς το συμφέρον του λαού.

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για μια «στοχευμένη στρατιωτική δράση ακριβείας εάν και όποτε αποφασίσουμε ότι το απαιτεί η κατάσταση επί του πεδίου».

Εντωμεταξύ, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία ανησυχεί για το γεγονός ότι στο Ιράκ αλλά και την Συρία πολεμούν με τους ��σλαμιστές πολίτες των χωρών τους.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον είχε προειδοποιήσει τη Βουλή των Κοινοτήτων ότι οι ισλαμιστές αποτελούν απειλή και για τη χώρα τους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κατάταξη σιιτών εθελοντών στον ιρακινό στρατό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές σουνίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top