Στα σύνορα της Βαγδάτης τζιχαντιστές αντάρτες

Ο ιρακινός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία

Στα σύνορα της Βαγδάτης τζιχαντιστές αντάρτες

Τζιχαντιστές αντάρτες συγκρούονται με τον ιρακινό στρατό στα βορειο-δυτικά του Ιρακ. Οι αντάρτες, που φέρονται να απέχουν μόλις 60 χλμ από τη Βαγδάτη, εξαπέλυσαν επίθεση στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας, στο Μπαϊτζί.

Στη Τζαλούλα, κούρδοι μαχητές Πεσμέργκα προσπαθούν να ανακόψουν την προέλαση των ανταρτών. Σήμερα, ο βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον προκάλεσε αναστάτωση δηλώνοντας ότι οι ίδιοι αντάρτες ετοιμάζουν επίθεση στη Βρετανία.

Από την πλευρά του ο ιρακινός πρωθυπουργός Αλ Μάλικι δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και ζήτησε από όλες τις φυλές να αποκηρύξουν τους ισλαμιστές αντάρτες.

Ηγέτες σιιτών και σουνιτών συναντήθηκαν στη Βαγδάτη και απηυθύναν από κοινού έκκληση για εθνική ενότητα, προϋπόθεση που απαιτεί η Ουάσιγκτον για να βοηθήσει το Ιρακ. Το δε Ιραν προειδοποιεί ότι δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους ιερούς τόπους των σιιτών στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι αντάρτες απήγαγαν 60 ξένους εργάτες, ανάμεσά τους και 15 Τούρκους κοντά στο Κιρκούκ. Χθες εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας το τουρκικό προξενείο στη Βασόρα ενώ 80 τούρκοι που απήχθησαν από τους αντάρτες στη Μοσούλη πριν μια εβδομάδα, εξακολουθούν να κρατούνται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top